Patric o Saras gemensamma sida om Patrics hjärntumör...
Vecka 19-20
Dagboken

Måndag 9/5 2005

Patric

Sara skriver efter Patrics anteckningar..

Duschar halv åtta och äter frukost, rullar in på rummet, och skriver lite dagbok. Tittar på puzzel på fyran ett tag, inte direkt utvecklande för hjärnan men bra för slötittande..

Måndag = provtagning. men det visar sig inte vara någon bra dag för provtagning, jag blir stucken fyra gånger innan två st rör är fyllda, tur att jag inte är stickkänslig längre, jag sover en timme före lunchen idag, äter broccolisoppa, sätter mig sedan med dagboken en stund.

Åsa Larsen kommer på besök under lunchen och kommer eventuellt tillbaka i morgon för en promenad i morgon om det är sol och lite varmare. Min kurator Marie kommer förbi, sover en timme, före middagen.

Claes och Natasja kommer förbi med sin dotter Viktoria, jag fikar lite med dem innan jag idag äter pappas goda spaggeti o köttsås medan de tar en kopp kaffe. Sover en stund igen, innan Sara o Monica kommer med fika. Sara hämtar Victor hos en kompis och alla stannar en stund, Mamma och Sara äter hämtmat från nya hämtmatstället i gamla cykelaffären. Victor blir till slut otålig och de beger sig hemåt medan jag blir inrullad på rummet där jag skriver dagobk.

Jag äter snittar med brieost och dricker cider till kvällsmat.

Tisdag 10/5 2005

Patric

Sara skriver efter Patrics anteckningar..

Vaknar halv fem, somnar om till halv åtta, duschar och äter frukost och rullar till rummet och skriver dagobk samtidigt som jag ser SVT 24 som idag handlar om EU eftersom gårdagen 9/5 är Europadagen.

Pratar med Sara på morgonen, alla mammor ska tydligen på IKEA idag, Sara lämnade in min telefon igår, jag tycker att de kunde ha bytt telefon igår, tre vekor blir den borta, jag tycker att de kunde ha bytt telefonen direkt, men men , så smångingom får jag väl en fungerande telefon igen, som det är nu skickar jag tydligen obegripliga SMS till Sara hela tiden, med den gamla nokiatelefonen jag använder nu.

Åsa Larsen har kommit på besök och äter sin lunch tillsammans med mig, jag sover en timme, efter matchen efter att först ha halvsuttit en stund på balkongen, lite sol gör att det inte är så farligt kallt ute.

Onsdag 11/5 2005

Patric

Sara skriver efter Patrics anteckningar..

Kliver upp klockan åtta, duschar och äter frukost. Monica kommer och vi dricker en kopp kaffe innan hon åker igen för att förbereda middag. Idag ska jag få stek! Gott!!! Jag rullar in på rummet, och skriver lite dagbok och ser lite på TV, idag nån svensk såpa av något slag som går i repris på fyran.

Sverige - Lethland, Varken Claes eller Jonas hinner till mitt rum för att se matchen, så jag får se hockey själv idag,. Systraran tittar in nu och då för att se hur det går, till kvällsmat har kristina gjort en bondomelett med räkstuvning.. Gott! Alrik och Cahtarina har kommit med jordgubbar på eftermiddagen, också mycket gott! Repris av "Skilda världrar" tydligen och ny "Hem till gården"..

Sara, Lena o Monica åker tillbaka till huset, i morgon åker Monica Lena o DAniel till Coin, jag sätter mig skriver dagbok o tittar en stund på TV.Innan de åker kommer de natusligtvis hit. Går på toaletten och ser på nyheterna innan jag går till sängs.

 

Torsdag 12/5 2005

Patric

Sara skriver efter Patrics anteckningar..

Jag äter frukost och duschar, åker till rummet och skriver lite dagbok och ser TV. Monica åkte hem till Coin klockan sju i morse, Mamma o Pappa åker i morgonkväll, undrar om det blir något av med lunchen på Globen.. Sara verkar så upptagen hela tiden. Klantigt av mej förståss.. jag borde ha sett till att boka lunchen den här veckan medan det fanns föräldrar kvar som kan hämta barnen och laga mat så skulle inte Sara känna sig så stressad över den lunch som jag så gärna vill gå på.. Jag skulle oxå naturligvis ha sett till att få upp stereon och skivorna mycket tidigare så att vem som helst som kommit hit skulle kunnat hjälpa mig med skivorna .. Nu har Monica åkt och mamma o pappa åker ikväll..Får be att de tar åtminstone en del av utrustningen om de kommer ikväll så jag kan rigga upp den och ha den på skrivbordet tills det kommer någon och hälsar på. Åtminstone en skiva ska jag lyckas bränna den här veckan, jag är lite less på de skivor jag har nu, pappa har lovart att skriva ut etiketter till skivorna så att det blir lite snyggare.

Sedan kan jag köpa en liten Case logic väska per grupp o ha ett inläggsblad för bandmedlemmarna och namnet på låtarna. Efter det kommer det intressanta att fotograera skivorna och försöka sällja dem på blocket. Det kanske inte finns något som helst intresse att köpa gamla vinylskivor, eller så blir det slagmål om dem.. tyvärr tror ajg på det förstnämnda :-/

Jag får fråga Sara hur vi ska gra, nästa vecka, jag kan ju faktiskt ta färdtjänst till Globen och luncha själv, taxi chaffören kan ju hjälpa mig i och ur bilen och säkert in till resturangen oxå.. vi får väl se..

Jag blir tydligen ensam som ser hockeyn ikväll, varken Claes eller Jonas verkar kunna ikväll.. jag kan faktiskt inte komma på någon annan... Klockan har blivit två på eftermiddagen.

Mamma o Pappa kommer, Mamma gör i ordning steken från igår och åter får jag äta fantastiskt god mat, pappa går till huset och mamma är kvar hos mig medan jag äter, nu väntar jag på pappa som ska komma och se matchen med mig och eventuellt Jonas om han hinner... Claes spelar nog på börsen ikväll...

Fredag 13/5 2005

Patric

Sara skriver efter Patrics anteckningar..

Kliver upp och duschar halv åtta äter frukost, går och lägger mig drygt en timme till , skriver lite dagbok och väntar på pappa, mamma och Sara som ska komma upp med CDR-spelaren så att pappa kan hjälpa mig med en skiva eller två. Alla kommer upp, jag sover lite för kort tid och det funkar inte med brännaren eftesom jag är för trött för att komma ihåg inställningarna, jag äter middag, pappas spagetti o köttfärssås, jättegott, driker sedan kaffe med pappa o mamma innan Sara skjutsar dem till centralen till tåget som går 21.30. Det kommer att kännas tomt att inte få besök av Monica o Mamma o Pappa varje morgon... Stefan kommer oxå förbi med HD;n innan mamma o pappa hunnit åka... Förhoppningsvis kommer Sara och pojkarna att fortsätta komma varje dag..

Sara kommer och lämnar några skivor hemifrån och några som kommit med posten från Karin Ruberg, TACK snälla Karin! Jag börjar vara riktigt trött jag väntar bara på kvällsmaten sedan ska jag göra mig i ordning tidigt o lägga mig tidigt. Många besökare på en gång gör mig trött, inga telefonsamtal mer i kväll blirdet heller, de får ringa igen i morgona.

Hemmagjord jordgubbssorbet till kvällsfika blir det, smaskens. Rullar ut en stund på balkongen vid sextiden i solen, riktigt varmt.

Lördag 14/5 2005

Patric

Sara skriver efter Patrics anteckningar..

Vaknar halv sju med ont i ryggen och får Alvedon och tradolan, efter en stund släpper värken. Jag sover en timme. Gunnar o Birgitta kommer på besök, jag får en klar grönskassoppa till lunch, får hjälp av syster Karin att bränna skivor. Tyvärr har jag lyckats instruera henne att byta ingång på kablarna och det blir inget av inspelningen. Så småningom blir det middag och jag äter pappas spagetti och köttfärssås igen. Efter middagen försöker jag igen med bränning av Airplayskivan. Kerstin losbrant som är syster Kerstin här på avdelnigen hjälper till. Lena och Sofia Wllström kommer ocå och hälsar på. Sofia får vara mina ögon tills skivan är färdiginspelad, jag avslutar men kollar inte om det blivit nåt, utan koncentrerar mig på hockeyn istället, jsut nu 2-2.. spännande, Victor sover borta, Richard sover borta, Sara sover hos Kattis och jag sover här på ASIH,, ingen hemma.. Vi får se hur skivan blev när jag ska sova. Fortfarande 2-2 och tio minuter kvar av sista perioden.. Spännande! 3-2 till tjeckerna isudden death, vad säger man.. det är väl alltid rättvist att det lag som gör flest mål vinner tycker jag.. Dags att sova. Match om brons i morgon.. då sitter nog.

Söndag 15/5 2005

Patric

Sara skriver efter Patrics anteckningar..

Söndag, pingstdagen, Kliver upp klockan åtta, duschar äter frukost, skriver lite dagbok, och väntar på att Sara ska komma och köra mig till kyrkan, igår förstörde jag fyra skivor när jag skulle bränna Airplay skivan, fortfarande , verkar kablarna felkopplade eftersom det bara är brus på skivorna, jagfår titta i manualen hur det ska vara kopplat, det kan ju inte vara så svårt.. Sara ska få titta hur man ställer inspelningen men oxå der känns att bruset är väldigt högt nu och det beror nog på inspelningsvolumen är förlåg.. Vi får väl se var vi hamnar i eftermiddag..Börjar vara less på att inte grejorna fungerar, trasig telefon och nokiatelefonen som jag inte förstår mig på.. och CD-r spelaren som jag inte heller förstår mig på.. trodde jag var teknisk.. eller så är problemet att jag ser så dåligt att jag inte kan läsa manualen.. less på alla problem jag har är jag hursomhelst.

kliver upp klokan åtta duschar och äter frukost.. Sara kommer kvart över 10 för att köra mig till kyrkan. Anneli Olsson kommer samtidigt och följer mig till gudstjänsten, trevligt! Lennart Lagerkvist predikar, det var längesedan, men bra. Kyrkkaffe och sedan tillbaka till avdelningen, där jag sover en timme innan jag äter lunch. CD-bränningen får anstå till i morgon.. Jag ska ringa till Lars och höra om han kommer ihåg kabelkopplingarna. Det kan ju inte vara så svårt menar jag , Jag struntar nog i brons matchen i hockey idag.. trea eller fyra känns inte så viktigt när det är hockey, vi får se om jag får något besök på eftermiddagen.

Jag sover en timme, Sara kommer upp med fisk som Uffe just stått och grillat, sjötunga och till det potatispure av något slag. Rena lyxmaten varje dag. Peter kommer på besök, efter maten. Vi bränner en skiva (jag tror i alla fall att vi lyckas, det fanns tyvärr inga tomma skivor att göra om, huvudsaken är att själva bränningsprocessen lyckades och det kommer jag väl märka när jag läggerm ig för att sova om en stund och ska lyssna på skivan. Claes Edvall kommer upp en stund efter Peter och fikar med oss, så vi tar paus efter bränningen nu är jag trött, dags att kalla på assistans och lägga mig.

Måndag 16/5 2005

Patric

Sara skriver efter Patrics anteckningar..

Klockan åtta får lov att sitta på duschstolen på toaletten för första gången, funkar bra som tur är, duschar äter frukost.

Karina skivar ner jordgubbarna jag fick igår i filen, jättegott! Peter ringer och berättar att skivan jag gjorde ed Sofia W fungerade alldeles utmärkt i bilen på väg hem fast den inte gjorde det i min freestyle, märkligt. JAja nu är allting rätt kopplat i alla fall. Sara får ta hit de återstående CD-r audio skivorna plus lite vinylskivor i eftermiddag. Margot komme med en ny rullstol till mig. Mycket skönare än den andra, den här kommer jag att ha på avdelningen coh korta sträckor utomhus, den går inte att fälla ihop så det den gamla som gäller om vi ska åka iväg någonstans. Jag beställer en kopp te, och äter några av de supergoda kakorna som Ammi bakat som Peter kom med igår, skriver ett tag i dagboken, och ringer några telefonsamtal till pappa och ..

... hoppsan tröttheten... berit.. gör sig påmind, dags att sova en stund före maten.. Jag äter återigen Grönsaksoppa till lunch, och sätter mig sedan en stund med dagboken, jag får be Sara ta hit min dator så att jag kan lägga in en ny låt. Jag tror att jag ska börja med veckans låt i dagboken, så att jag kan lägga en ny låt varje vecka, då måste jag bränna en låt varje vecka oxå och det är ett bra sätt att komma igång med bränningen.

 

Tisdag 17/5 2005

Patric

Peter skriver efter Patrics diktamen.

Dagboksanteckningarna är borta, jag hittar inte blocket och har inte haft någon att diktera för idag, en dag ur mitt liv är med andra ord borta nu. När jag tittar tillbaks vet jag inte längre om jag levde den här dagen. Jag kanske svävade under taket som en ängel och tittade på...

 

Onsdag 18/5 2005

Patric

Peter skriver efter Patrics diktamen.

Kliver upp halv åtta, duschar och äter frukost. Sover efter frukosten och dricker sedan en kopp kaffe, ringer Uffe och bjuder in honom och Angela till schlagerfinal på mitt rum på lördag eftersom Sara och barnen är i Spanien då. Vinden viner utanför fönstret, det känns kallt och ruggigt. Ingen sommar i sikte än på ett bra tag uppenbarligen. Sitter och funderar på vem jag ska be att gå med mig på gudstjänsten på söndag. Jag blir gärna rullad i den nya rullstolen eftersom den är mycket bekvämare än den gamla.

 

Torsdag 19/5 2005

Patric

Peter skriver efter Patrics diktamen.

Vaknar kvart över nio, alldeles för sent egentligen, duschar och äter frukost, sover en stund. Marie kommer förbi. Sara ringer och säger att de är framme och att alla mår bra. Det blir snabbt lunch och jag äter en sparrissoppa. Jag försöker sätta mig vid datorn men det finns ingen mus i väskan och jag kan inte hantera touchpaden med en hand. Jag hittar dessutom inte filerna som pappa har lagt över från Delldatorn. Sara ringer igen och säger att on bett Peter titta över och vi får se om han kan hitta filerna åt mig och kanske skriva in dagboksanteckningarna. Han kan kanske åka förbi huset och ta med sig en av mössen som jag är säker ligger på skrivbordet hemma. Hoppas han har tid att se på uttagningen till stora finalen i Eurovision Song Contest med mig oxå, om det nu inte är i morgon den går. Jag lyssnar på Studio 107,5 på radon och hör Lionel Richies "All night long". Kommer ihåg att jag köpte svindyra metallband av märket Denon när jag bandade av en skiva av Lionel Richie på 70-talet. Bandet kostade säkert 30:-. En himla massa pengar på den tiden. Jag hade då en grön Opel Rekord årsmodell -72 med en Kenwood bilstereo på "grymma" 2x25 W med ett mäktigt tryck i och bandspelare där jag kunde lyssna på mina Denonband.

Rullar ut i köket och skriver lite. Försöker ringa från mobilen men jag hittar inte i telefonen. Det verkar inte spela någon roll vad jag tar i för elektronisk utrustning. Ingenting fungerar. Jag får nog hålla mig till papper och penna tills jag får hjälp med det tekniska vilket jag inte bara tycker är lite jobbigt eftersom jag alltid fixat allt tekniskt. Strömmen tar slut i telefonen och den måste laddas,det är väl märkligt att batteriet ska hålla så kort tid fortfarande 20 år efter att den första mobilen lanserades. Det måste ju gå att få fram strömsnålare mobiler. Tänk er en bil som drog 15 liter milen. Det skulle aldrig någon acceptera.

Det blir dags för middag. Det står en portion lax och ris med sherrysås i kylen som jag får uppvärmd. Efter maten tittar jag en stund på Eurovisionsschlagersemifinalen men blir så less att jag sätter mig och bränner Koinonias andra skiva (trodde jag). I mitt förvirrade tillstånd bränner jag första skivan en gång till och tror mig kommit på att skivbolaget gett ut samma skiva två gånger under två olika namn. Naturligtvis har de bättre koll än så.

 

Fredag 20/5 2005

Patric

Peter skriver efter Patrics diktamen.

Sov alldeles för länge. Blev väckt kvart över tio, sa till att jag vill bli väckt halv åtta - åtta i fortsättningen om det går. Duschar varmt och när jag rullar ut ur duschen gör vattenångan att brandlarmet går. Efter fem minuter kliver tio bastanta stadiga brandmän in på avdelningen till syrrornas förnöjelse och patienternas förskräckelse antar jag. Att de kommer beror på landstingets spariver. Det finns inga fläktar installerade i duschrummen och när sedan varm fuktig luft möter kall blir det hur mycket vattenånga som helst. Jag däremot känner mig ensam och ledsen idag. Jag gråter till och med en stund: kortisongråt som vanligt men ändå. Jag har ingen som besöker mig efter frukosten längre och tar en kopp kaffe med mig och bryr sig om bara mig. Jag saknar min mamma och pappa och Monica, min underbara fru och mina älskade favoritgubbar Richard och Victor. Tekniken går emot mig också. Adaptern till freestylen är paj, skivorna jag bränt är ospelbara och jag har fortfarande inte kommit in i datorn. I värsta fall blir dagboken inte uppdaterad förrän Sara kommer hemomen vecka. Jag hoppasatt Marie kan hjälpa mig. Min mobil (Ericssontelefonen alltså som är nylagad) är nu trasig igen och går inte att ladda. Anders ringer och berättar att han kommer imorgon klockan ett. Jag behöver hjälp med bränningen. Jag försökte igår att göra det själv men det gick inte.Jag ser alldeles för dåligt. Gitte kommer och ger mig massage, underbart skönt. Hon är så bra på det att jag skulle anställa henne om jag hade råd. Hon kommer två gånger i veckan ändå på landstingets bokostnad så jag kan nog spara engarna till något annat, ett digitalpiano till längheten till exempel.Mitt fina pioanokommer vi att förvarai Peter och Ammis nya hus som står klart i juni. Vi har ingen möjlighet att ha pianot i lägenheten tyvärr. Det är för otympligt och låter för mycket med tanke på grannarna. Nu gäller det att hitta ett begagnat digitalpiano till ett överkomligt pris vilket inte är det lättaste tyvärr,men med lite tur så...

Nästa vecka ska jag börja plåta vinylskivorna och fundera hur mycket jag kan ta för dem när jag annonserar på Blocket. Det gäller med andra ord att få lite snurr på bränningen. Hör ni det alla som kan hjälpa till. Ska det blir bra behöver jag hjälp.Någon måste göra det tråkiga jobbet att sitta och titta när det är dagsatt utöka spåren och för det behövs argusögon vilket inte jag har längre direkt.

Sover en timme efter massagen, kliver upp och äter en sparrissoppa till lunch, dricker en kopp kaffe och skriver dagbok. Blir helt plötligt vansinnigt sugen på godis. Måste komma ihåg att be Uffe köpa smågodis till Schlagerfinalen imorgon.

Peter kommer på kvällen och tar diktamen för dagboken och lägger in "veckans låt". Han hjälper mig sedan att bränna 2 st skivor, fast egentligen är det han som gör jobbet och jag som tittar på om jag ska vara helt ärlig. Han tar sedan datorn hem och lägger ut på nätet.

Jag kommer från idag att börja med veckans låt, en låt från det jag bränt senast. Första låten är från "airplay", en grupp återigen med Los Angeles-musiker: David Foster keyboard, Jay Graydon elgitarr, Tommy Funderburk sång (jag hörde Tommy Funderburk med band i Skellefteå 1984,en fantastisk upplevelse eftersom Tommy är en fenomenal sångare). Veckans låt är "Nothing You Can Do About It"

Lördag 21/5 2005

Patric

Peter skriver efter Patrics anteckningar.

Vaknar, kliver upp klockan åtta, duschar och äter frukost. Sover drygt en timme. Kliver upp och äter lunch, sparrissoppa. Klockan ett kommer Anders och hjälper mig att bränna en skiva, jag har bestämt mig för att det blir Casiopea-skivorna som ska brännas först, möjligen med någon Pink Floyd-skiva emellan så att jag får en ny veckans låt till nästa vecka. Vi bränner en skiva och dricker sedan kaffe och äter Ammis goda kakor, jitterbugg och ungkarlar. Anders åker hem igen och jag skriver lite dagbok i kollegieblocket som Peter får ta imorgon när han kommer förbi.

Sitter och skriver och lyssnar samtidigt på Studio 107,5. Jag tror jag ska räkna hur många vinylskivor jag har kvar att bränna och samtidigt be någon krypa upp på vinden och hämta ner de sista skivorna. Jag kan tänka mig att jag har ett femtiotal totalt med dem som är kvar uppe på vinden. Jag tror att jag ska be Uffe krypa upp nästa vecka.

Sover en timme före maten, rullar in i köket och skriver dagbok. Jag skrev igår att jag längtar efter mamma och pappa. Helst skulle jag vilja att de bor i huset fram tills vi flyttar och kommer till mig varje morgon och dricker kaffe och sitter och pratar med mig hela förmiddagen. Jag har nämligen märkt att jag inte alls trivs med att sitta ensam här på avdelningen. Jag är en sällskapsmänniska på alla sätt. Snart dags för middag, sedan om några timmar till den stora finalen i Eurovision Song Contest. Jag kan för övrigt inte lägga ut någon dagbok i kväll, Peter har datorn. Imorgon kväll kanske han kommer så att vi kan uppdatera. Pratar med Åke Wallström i telefon. Sofia kommer hit i morgon kvart över tio och rullar mig till kyrkan i min nya rullracer. Himla bra tycker jag! Nu är det dags för middag, äter lax, potatis och ris med sherrysås: allt på en gång men gott ändå. Tar en kopp te med lite småkakor på maten samtidigt som jag skriver dagbok. Det blir som vanligt lite rörigt i dagboken. Hoppas att Peter kan reda upp det när han får anteckningarna.

Uffe kommer och det blir dags för Eurovision Song Contest-finalen. Han har med sig en hel påse middagsmat som han lagat till mig så nu slipper jag äta Tumba sjukhems-maten en vecka till. Finalen startar och jag och Uffe tittar tillsammans. Vi är överens om att det är rätt låt som vinner och att Martin Stenmarck får oförtjänt lite poäng. Vi är också överens om att omröstningen tar alldeles för lång tid. Uffe åker hem mitt i omröstningen och jag lägger jag mitt i densamma eftersom det redan på ett tidigt stadium står klart vem som ska vinna.

Söndag 22/5 2005

Patric

Peter skriver efter Patrics diktamen.

Kliver upp klockan åtta, duschar och äter frukost. Sofia kommer klockan kvart över tio som hon lovat och vi rullar iväg till kyrkan dit vi kommer fram kvart i elva. Det är konfirmationshögtid och mycket folk. Efter gudstjänsten bjuds på tårta. Jag erbjuds att ta med ett par tårtor till avdelningen vilket jag naturligtvis tackar ja till. Ingegärd kommer med en burk kakor som jag också får. Åke Wallström kör allt med bil till avdelningen medan Sofia rullar mig tillbaka. När jag kommer upp är jag så trött att jag sover en timme innan lunch. Lunchen består som vanligt av soppa, idag sparrissoppa. Efter lunchen sover jag 1½ timme varefter Peter kommer. Jag kliver upp, vi fikar och äter lite tårta. Det blir dags för middag och jag äter en av matlådorna: kyckling, spenat, ris och sås. Under tiden skriver Peter in lördagens dagboksanteckningar. Efter maten sätter vi oss med dagboken, jag dikterar och Peter skriver.

»Tillbaka till startsidan »Vecka 21-22