Patric o Saras gemensamma sida om Patrics hjärntumör...
Vecka 21-22
Dagboken

Måndag 23/5 2005

Patric

Peter skriver efter Patrics telefondiktamen.

Kliver upp klockan halv åtta, duschar och äter frukost. Har så ont i vänsterknä och vänster vrist att jag gråter av smärta. Får två Alvedon och en Obligan (samma sak som Tradolan). Får också taktil massage av syster Carina. Smärtan släpper på ett magiskt vis. Rullar ut till köket och skriver dagbok och dricker en kopp te. Det blir dags för lunch. Jag äter min vanliga soppa och en smörgås, lägger mig och sover en timme. Tiden går se'n snabbt utan att jag vet vad jag gjort och det blir dags för middag. Jag äter en av Ulfs matlådor, kyckling med ris och spenat. Jonas kommer förbi och dricker en kopp kaffe och lämnar smågodis som han köpt åt mig. Tiden går sedan undan igen och det blir dags att lägga sig. Jag lägger mig vid tiotiden och sover sedan gott hela natten efter ytterligare lite taktil massage.

Tisdag 24/5 2005

Patric

Peter skriver efter Patrics telefondiktamen.

Kliver upp igen halv åtta med den vanliga rutinen (dusch och frukost). Tiden går återigen undan och det blir dags för lunchsoppa, idag en klar grönsakssoppa. Jag skriver dagbok en stund, sover en stund och det blir dags för middag. Dagens Uffelåda består av stuvade makaroner och köttbullar (hemlagade förstås). Klockan sex kommer Maria och Andreas och fikar med mig. De åker hem vid halv åttatiden. Klockan åtta kommer Alrik och Catharina. De åker igen vid halv nio och jag lägger mig för natten. Godnatt!

Onsdag 25/5 2005

Patric

Sara skriver efter Patrics anteckningar igen.

Kliver upp halv åtta, duschar och äter frukost. Sover en timme till, skriver sen dagbok. Tiden går och det blir dags för lunch, äter en buljonsoppa. Sover middag 1 timme till, samtidigt som Jonas kommer förbi med Privivan jag har beställt. Jonas åker iväg och jag kliver upp och blir utrullad i köket. Marie kommer och hjälper till att skriva ut dagoken. Dricker te och äter några skorpor. Gunnar kommer klockan halv fyra för att ta ut mig och titta på parktafetten. (En tävling mellan mellanstadieeleskolor i Älvsjö.)

Efter det rullar vi förmodligen upp till "slottet" och lyssnar till skolans blåsorkester.

 

Torsdag 26/5 2005

Patric

Sara skriver efter Patrics anteckningar igen.

Upp halv åtta duschar och äter frukost, skriver dagbok, dricker te och äter några skorpor, pratar med Berit, pratar med journalisten från Dagen, Majken, om att får tidningen med intervjuutskicket hit till avdelningen. Pratar med sara , försöker få tag på Peter utan framgång. Vilar en timme.

 

Fredag 27/5 2005

Patric

Sara skriver efter Patrics anteckningar igen.

Min älskade Sara och mina bumbybjörnspojkar kommer tillbaka till Sverige. De kom upp på avdelningen på kvällen och hälsade på. Jag fick en ny tröja som var röd. Jag känner mig som en blekfis för de var alla jättebruna. Pappa ringer och berättar att hemsidan stängts, och att det förmodligen är en obetald räkning som ligger hemma under microvågsugnen som är skälet :-)

Lördag 28/5 2005

Patric

Sara skriver efter Patrics anteckningar igen.

Blir väckt kl 6, och började en ny cellgiftskur. Kommer upp kl 7.30 och duschar äter frukost. Soer frukost äter soppa till lunch.

Söndag 29/5 2005

Patric

Sara skriver efter Patrics anteckningar igen.

Börjar med en dusch och frukost, Sara kom och rullade mig till Gudstjänsten. Kallt ute, så man borde haft vinterjacka. Stannade på kyrkaffe, och hade en trevlig pratstund som vanligt. Rullade tillbaka till ASIH och firade morsdag ute i köket. Både Uffe och min bror Peter kom upp på besök, Sen kom Daniel oxå på besök. Sara får två favoriter i present, en Carolaskiva, och en prinsesstårta.

Viktor vägrar först att följa med och springer iväg i parken. Sara får hämta honom och han kommer till slut upp och äter lite tårta.

Äter sedan lunch, soppa som vanligt och sover lunch. Minsnälle storebror bränner några CD-skivor åt mig.

 

Måndag 30/5 2005

Patric

Sara skriver efter Patrics anteckningar igen.

Känner mig mycket tröttare när jag har cellkur. Sara uppe på besök.. Får papps förslag till CD-etiketterna. Han är nogrann min far, och vill att jag ska godkänna. Natruligtvis ser allt perfekt ut.

Tisdag 31/5 2005

Patric

Sara skriver efter Patrics anteckningar igen.

Sara lyckas hitta Surftowens emsida och får igång min hemsida igen. Har fått samtal från människor som undrar om jag är död eftersom hemsidan försvann..

"så ryktet om min död är betydligt överdrivet"

Magen är lite stökig när man äter cellgifter, och det är lite problem för mig. Sara kommer upp på kvällen med Daniel som varit på vinden och hämtat mina LPskivor som jag saknat. Nu kan vi få fart på "hembränningen" igen... Det är bara min bröder som kan förstå hur CD-brännaren fungerar. Speciellt Peter som verkar ha falkögon när det är dags att byta spår..

Peter är en riktig storebror, som räddade mig när jag retade de andra grabbarna och sen smer iväg. Det var Peter som fick ta smällarna i mitt ställe. Han stod uppp för mig, det gjorde han! En gång stod jag upp för min bror men kanske inte vid ett så väl valt tillfälle... Han blev tacklad under en fotbollsmatch och jag vräkte om kull motståndaren. Domaren var inte glad på mig för det, dock verkar domaren tycka att syskonkärlek gick förel Jag fick inte ens en varning.

Onsdag 1/6 2005

Patric

Sara skriver efter Patrics anteckningar igen.

Idag har det beslutats att jag ska lyftas med lift ur och i sängen för min och personalens säkerhet. Jag har blivit för ostadig på benet, och det är bara att hoppas att jag får en lika stadig lift hem sen till min personliga assistent.

Det kändes säkert och bra, men man behöver vara två för att hantera den.

Marie kommer ner och tar diktamen, för en hel veckas dagbok.. Vi skrattar som vanligt åt samma saker och det känns skönt. Det är den person som är i huset som jag är på samma våglängd som.

Torsdag 2/6 2005

Patric

Har avslutat cellgiftskuren och blir därför inte väckt förrän halv åtta, då det är dags att duscha. Igår tog den sociala ronden (vad nudet är för något, ett beslut att jag inte får förflytta mig själv mellan säng och rullstol, osv,förflyttningar måste i fortsättningen ske med en mobil lift för att inte riskera att jag ramlar. Personalen tycker att det har sett allför osäkert ut när jag har hoppat runt på mitt friska högerben och det har säkert alldeles rätt så det är bara att acceptera, jag blir nu inträdd i en sele och lyft från sängen till rullstolen från rullstolen till duschstolen osvosv. Det enda är att jag måste vänta hela tiden, jag får inte längre sova efter varje måltid, eller kissa före och efter varje måltid, eftersom det måste vara tre personer som hanterar mobillyftern och det finns ett antal andra patienter på avdelningen oxå..

Nu i kväll tex får jag lov att sitta i två timmar i köket efter middagen, vare sig jag vill eller inte, och invänta nattpersonalen innan jag kan lägga mig och under den tiden får jag lov att hålla mig eftersom jag numer sitter i sängen med kissflaskan, två ass behövs till lifen för att jag ska ta mig dit.

Åter en grönsaksoppa till lunch idag, sover en timme, Sara och AnnaLena kommer upp med tvillingarna, jag äter mer av Statoils kaloririka wienerbröd, som Daniel kom med i går, före middagen, äter Tumbas mat, Lappskojs, smakar som högstadiemat, inte såspeciellt roligt och helt okryddat, förhoppningsvis gör Uffe litemer mat till mig, Sitter istället och skriver dagboken samtidigt som jag lyssnar på studio 107,5 på radion, dricker en kopp te och äter godis, godiset börjar för övrigt vara slut ;-) ;-)

Äter middag från Tumba, avdelningens mat, kycklingsoppa, okey, men inte mer...Ser på TV4, en film jag sett förut men ändå spännande ser nyheter, pratar med haverikommisionen och svenska flygvapnet under dagen. Allla verkar märkvärdigt ointresseradeav tappade flygplansdelar, de tycker att jag ska gå ut istället, jag får ringa söderortspolisen imorgon istället såatt ingen gör sej illa på lucklan som jag är rätt säker på ligger inte långt härifrån och läcker olja.. vi får välseompolisen är mer intresserad, det enda jag är helt säker på är att det i alla fall är någon som äger flygplanet och borde vara intresserade av att få tillbaka lyckan,men menvi får väl se...

 

»Tillbaka till startsidan »Vecka 23-24